Η τεχνική εταιρεία ΑΛΦΑ, με 40 χρόνια εμπειρίας και αξιοπιστίας στο χώρο, λειτουργεί ως η συνέχεια της εταιρείας Άγγελος Χατζηιωαννίδης.

Ο Άγγελος  Χατζηιωαννίδης είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του Πολυτεχνείου του Τορίνο της Ιταλίας και από το 1978 δραστηριοποιείται στον τομέα των μελετών και κατασκευών ιδιωτικών και δημοσίων έργων. Μέχρι σήμερα έχει εκπονήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό μελετών κτηριακών και υδραυλικών έργων. Παράλληλα, η τεχνική εταιρεία του ασχολήθηκε με την ανέγερση οικιών (πολυκατοικίες, πολυτελείς μονοκατοικίες και εξοχικές κατοικίες), κυρίως στην Αθήνα, καθώς και επαγγελματικών κτηρίων. Στον τομέα των ιδιωτικών έργων ανέλαβε την ανακαίνιση διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων, ενισχύσεις φέροντος οργανισμού υπαρχόντων κτηρίων  καθώς και την κατασκευή κατοικιών για λογαριασμό ιδιωτών. Έχει εκπονήσει ένα τεράστιο αριθμό στατικών μελετών για λογαριασμό συναδέλφων μηχανικών. Ως εργολήπτης δημοσίων έργων έχει κατασκευάσει σειρά έργων, κυρίως  στρατιωτικών.

Από το 2008, ο Ιωάννης Χατζηιωαννίδης είναι μέλος και συνιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας ΑΛΦΑ και ασχολείται από κοινού με τον  Άγγελο  Χατζηιωαννίδη με τα έργα της εταιρείας. Ο Ιωάννης Χατζηιωαννίδης είναι διπλωματούχος μεταλλειολόγος μηχανικός Ε.Μ.Π.,  με εξειδίκευση στην Εδαφομηχανική και MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η τεχνική εταιρεία ΑΛΦΑ, μετά την πάροδο 40 ετών, απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στην τελειοποίηση της κατασκευής, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών της συνδυάζοντας την ποιότητα, μέσω των κορυφαίων υλικών κατασκευής, την ασφάλεια, το σύντομο χρόνο παράδοσης και την προσιτή τιμή. Σήμερα η εταιρεία ασχολείται με εκπόνηση μελετών, οικοδομικές άδειες, κατασκευή κτηριακών έργων, ανέγερση πολυκατοικιών, πωλήσεις διαμερισμάτων, ενεργειακές επιθεωρήσεις, τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, ενισχύσεις φέροντος οργανισμού υπαρχόντων κτηρίων, ανακαινίσεις, καθώς και με κάθε εργασία αρμοδιότητας μηχανικού. Στα ιδιόκτητα γραφεία της τεχνικής εταιρείας, στην οδό Χελντράιχ 3 στο Νέο Κόσμο, απασχολείται ομάδα μηχανικών όλων των ειδικοτήτων,  καθώς και εξειδικευμένα συνεργεία έμπειρων τεχνιτών, για την άρτια εκτέλεση των εργασιών της.

Προσαρμοζόμενη στις επιταγές της εποχής που διανύουμε έχει προσανατολιστεί και στην μελέτη και κατασκευή εφαρμογών πράσινης ενέργειας, όπως  φωτοβολταϊκών πάρκων.