Ο νέος νόμος, 4178/2013, αντικατέστησε τον νόμο Ν.4014/2011 ο οποίος έδινε τη δυνατότητα στους πολίτες με αυθαίρετα κτίσματα ή στους ιδιοκτήτες ακινήτων με αυθαίρετες κατασκευές ή / και πολεοδομικές παραβάσεις να διατηρήσουν το ακίνητό τους καταβάλλοντας ένα και μόνο πρόστιμο, εξασφαλίζοντας ότι το ακίνητο έχει απαλλαγεί από τα πολεοδομικά βάρη για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο νέος νόμος είναι βελτιωμένος ως προς τα προβλήματα που προέκυψαν για τον παλιό με το Συμβούλιο της Επικρατείας και έχει χαρακτήρα μόνιμης ρύθμισης για πολλές παραβάσεις μικρότερου χαρακτήρα. Επίσης δίνει την δυνατότητα αποπληρωμής του προστίμου σε 102 δόσεις.

Στα αυθαίρετα ακίνητα ή ακίνητα με αυθαιρεσίες τα οποία δεν έχουν υπαχθεί και δεν θα υπαχθούν , απαγορεύεται η μεταβίβαση και η σύσταση οποιουδήποτε εμπράγματος δικαιώματος εν ζωή.  Για κάθε μεταβίβαση είναι πλέον απαραίτητη μία βεβαίωση μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών.

Επιπλέον, τα ακίνητα με αυθαιρεσίες που δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα υπόκεινται σε πρόστιμα πολλαπλάσια των προστίμων που προβλέπονται με το νόμο αυτό και θα κρίνονται άμεσα κατεδαφιστέα.

Η εταιρεία μας, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα πολεοδομικής νομοθεσίας και διαδικασιών, αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες δήλωσης αυθαιρέτων κτισμάτων, για να απαλλαγεί το ακίνητο σας από τα πολεοδομικά βάρη.

 

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την πιστωτική σας κάρτας με δυνατότητα εξόφλησης με άτοκες δόσεις.

 

  • Αν δεν γνωρίζετε εαν έχετε αυθαίρετες κατασκευές ή ποιες είναι αυτές ζητήστε σήμερα ένα Πολεοδομικό Έλεγχο. Επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα αναλάβουμε να κάνουμε τον πολεοδομικό έλεγχο του ακινήτου σας αλλά και να σας ενημερώσουμε για τις δυνατότητες υπαγωγής του στο νέο νόμο Ρύθμισης Αυθαιρέτων.